Linkbuilding

Wanneer er vanuit een webpagina een rechtstreekse koppeling wordt gelegd naar een bestemming op een andere webpagina, heet dat een hyperlink. Meestal is het een stukje tekst, maar ook afbeeldingen kunnen worden gelinkt. Een verbinding kan zowel intern als extern zijn. Je herkent ze door de (meestal) afwijkende kleur en omdat eronder een streepje verschijnt op het moment dat je er met de cursor op gaat staan. Omdat een website vaak bestaat uit een homepage met een structuur van achterliggende pagina’s wordt dieplinken toegepast om de bestemming te bereiken. Wanneer bewust links op een website van derden worden gegenereerd, met als doel de eigen positie in de resultaten bij zoekmachines te verbeteren, spreekt men van backlinks.

Tot 2005 werden zoekmachines door sommige webmasters actief gemanipuleerd. Deze webmasters waren voortdurend bezig om grote aantallen, veelal irrelevante backlinks tot stand te brengen. Er waren zelfs websites en startpagina’s die geen content bevatten en alleen maar bestonden uit links. Bezoekers waren daar niet mee geholpen en dat was reden voor zoekmachines als Google, Yahoo en Bing om dit type linkbuilding te bestraffen. Een aantal bedrijven, waarvan autofabrikant BMW de bekendste is, en linkbuilding bureaus zijn destijds zelfs kortere of langere tijd helemaal uit de zoekresultaten verwijderd.

Angela: “Geef linkbuilding de prioriteit die het verdient. Wij maken graag een analyse en pakken daarna door!”

Het is daarom verstandiger om aan linkbuilding te doen op basis van een aantal waardevolle tips. De belangrijkste tip is om onderscheid te maken tussen kwantitatieve en kwalitatieve links. Dat doet Google ook. Door middel van de Panda en Penguin updates kijkt Google niet alleen naar het aantal backlinks naar je site, maar vooral of deze relevant zijn en als zodanig waarde toevoegen voor de gebruiker. De content van de verwijzende site moet dus te maken hebben met de content van de webpagina waarheen wordt verwezen. Als jij bijvoorbeeld handelt in gezonde voeding, dan is één backlink van de site van een gerespecteerd voedingsdeskundige of toonaangevend tijdschrift veel waardevoller dan tientallen links vanaf websites die niets met jouw business van doen hebben. Google doet dit volgens een logaritmische schaal; hoe beter de reputatie van de verwijzende site, hoe waardevoller de link voor je zal zijn.

Verder staat je een palet aan nuttige linkbuilding tips ter beschikking: meld je aan bij webgidsen op je vakgebied en zorg voor relevante content, zodat derden spontaan links naar uw webpagina’s gaan plaatsen. Maak slim gebruik van bookmarks (favorieten) en zorg voor een linkruil met jouw zakelijke partners. Ook helpt het om actief te zijn op weblogs, social media en met persberichten. Deel zoveel mogelijk relevante informatie met backlinks op andere sites of laat bloggers dat voor je doen. Maar dan wel in een gestaag tempo; Google is alert en ziet erop toe of de groei van het aantal links wel op een organische (natuurlijke) wijze verloopt en dus niet explosief.

Als je geen tijd hebt voor deze arbeidsintensieve manier van zoekmachine optimalisatie, dan kunt je natuurlijk linkbuilding uitbesteden aan een bureau dat zich daar professioneel mee bezig houdt, zoals 7W Internet Marketing. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. In eerste instantie zullen wij analyseren hoeveel links er op dit moment naar jouw website leiden, en hoe zich dat verhoudt tot de het aantal (kwantitatieve én kwalitatieve) backlinks van jouw concurrenten. Wellicht zijn zij al eerder begonnen met het uitbesteden van linkbuilding.

Vervolgens gaat wij als bureau aan de slag om je linkpositie te versterken, waarbij de focus ligt op kwalitatieve (dus relevante) links. De voortgang kan worden gemeten met behulp van onze tools als de backlink checker. Mede dankzij deze inspanning zul je daadwerkelijk hoger gaan scoren bij zoekmachines, al volgt die versterking van positie pas enige weken na (het uitbesteden van) de linkbuilding. Wil je niet langer en wachten en nu een start maken?

Bel dan 0251 – 65 72 60 of neem per mail contact met ons op!