Voor het delen van afbeeldingen is Pinterest bijzonder geschikt. Een laagdrempelige manier om trouwe volgers te vinden wanneer uw producten of diensten een sterk visueel karakter hebben, zoals mode, sieraden en vakanties. Het social network werkt als een prikbord en bestaat sinds 2010. Oprichter en eigenaar is Ben Silbermann. Hij werkt met zijn team vanuit Palo Alto, California.

Aantal gebruikers Pinterest wereldwijd: 175 miljoen (april 2017)

Waarvan unieke bezoekers in Nederland: 1.4 miljoen (maart 2015)

Percentage vrouwen: 80% van de geregistreerde gebruikers

Pinterest werkt op basis van zogenaamde moodboards, die gebruikers zelf kunnen aanmaken. Daarop kunnen, vanaf de eigen computer of vanaf het internet, afbeeldingen, video’s en artikelen worden ‘gepind’ (weergegeven).

Bedrijvenpagina maken op Pinterest

Het maken van een bedrijvenpagina op Pinterest is in de basis even laagdrempelig als het gebruik van de site zelf. Het is zaak om de presentatie in lijn te houden met die van website en andere social media. Bedenk dat het platform sterk gericht is afbeeldingen. Om volgers voor de bedrijvenpagina te vinden zullen die afbeeldingen uniek, opvallend en professioneel gepresenteerd moeten worden.

Adverteren op Pinterest

Pinterest heeft in januari 2015 een begin gemaakt met de mogelijkheid voor bedrijven om te adverteren, de zogenaamde Promoted Pins. Naar verwachting gaat het nog wel enige tijd duren voordat deze vorm van adverteren op Pinterest in Nederland beschikbaar komt.

Bureau voor social media en online adverteren

Het maken van een bedrijvenpagina, (in de toekomst) adverteren op Pinterest en het vinden van volgers is werk waar onze specialisten je goed bij kunnen ondersteunen. Ook handig als het druk is of de medewerker, die verantwoordelijk is voor het plaatsen van berichten en de opvolging, met vakantie is. Sociaal media bureau 7W houdt zich elke dag bezig met Pinterest, voor een groot aantal opdrachtgevers. Wat ons betreft kan jouw profiel morgen online staan!

Ga naar 7W op Pinterest

Ga naar de 7W contactgegevens