De functionaliteit van YouTube is met name gericht op het delen van bewegende beelden; gebruikers plaatsen filmpjes, volledige video’s en muziekclips die anderen kunnen bekijken, delen of van een reactie kunnen voorzien. Het social network leent zich steeds beter om een eigen kanaal te hebben en/of te adverteren.

aantal gebruikers YouTube wereldwijd: ruim 1 miljard

waarvan actief in Nederland: 6,8 miljoen (februari 2015)

waarvan dagelijkse gebruikers: 1,2 miljoen

YouTube maakt deel uit van Google. Dat brengt voordelen met zich mee voor gebruikers die ook andere diensten van Google afnemen, zoals Gmail of Google+. Elke minuut wordt er 300 uur aan videomateriaal naar YouTube geüpload. Het aantal mensen dat deze video’s bekijkt groeit jaarlijks met 50%. De weergave vindt voor de helft plaats op tablets en smartphones.

Adverteren op YouTube

Er zijn verschillende mogelijkheden om te adverteren op YouTube. De meest bekende vorm is de commercial die wordt vertoond voordat de video in beeld komt. Doelgroepen kunnen worden bereikt door selecties op geslacht, leeftijd, locatie en belangstelling. Praktisch loopt het adverteren op YouTube via de Adwords account van de adverterende bedrijven of het social media bureau dat de online campagnes beheert. Er wordt alleen betaald wanneer bezoekers de advertentie werkelijk bekijken.

Bureau voor social media en online adverteren

Zeker voor het maken van een professionele bedrijfsfilm of commercial is de ondersteuning van een goed bureau onontbeerlijk. 7W draagt zorg voor jouw bewegend beeld en het  adverteren op YouYube en andere social media. Als bureau houden wij ons elke dag bezig met online opvallen, voor een groot aantal opdrachtgevers. Wat ons betreft kan jouw YouTube campagne morgen online staan!

Ga naar 7W op YouTube >

Ga naar de 7W contactgegevens >