WEBCARE

Of je nu een restaurant hebt, een webshop of online reizen aanbiedt: er wordt elke dag van alles over je gezegd op het internet. In blogs, via social media, op fora en beoordelingssites. Soms kritisch, vaak ook positief of als koopsignaal. De vraag is op welke wijze en hoe adequaat je op al deze signalen reageert.

WAT IS WEBCARE?

Wie houdt binnen jouw bedrijf in de gaten wat er op het internet over je wordt gezegd? Welke procedures en software heb je daarvoor? Wie reageert er op online berichten? Hoe snel en op welke toon? De centrale vraag luidt eigenlijk: wat is webcare? Het woord zegt het al: zorgvuldig omgaan met informatie die op het internet over je verschijnt. Anders dan in het geval van een e-mail is deze informatie namelijk openbaar, dus voor iedereen zichtbaar. Na 10 goede beoordelingen kan één vernietigende review je reputatie schaden. Terwijl een goed systeem van opvolging helpt om dat te voorkomen.

Bedrijven die webcare serieus nemen hebben de systemen, verantwoordelijkheden en procedures ingericht voor online monitoring. Er wordt gewerkt met webcare software en er is een medewerker of team aangesteld om snel en oplossingsgericht om te gaan met berichten van klanten, pers of anderen. Natuurlijk worden KLM en TUI vaker online genoemd dan de plaatselijke pizzeria. Maar in verhouding kan het effect van goede webcare voor kleinere bedrijven nog wel eens veel groter zijn.

Online monitoring met OBI4wan


Gelukkig hoef je als ondernemer niet alle blogs of social media persoonlijk in de gaten te houden. Er zijn uitstekende tools die je daarbij kunnen helpen. 7W is partner van de marktleider op het gebied van webcare, namelijk OBI4wan. In de software van OBI4wan kunnen alle meldingen over jouw bedrijf, producten, markt, klanten of concurrenten van minuut tot minuut worden gevolgd. Nooit eerder kon je zo snel reageren wanneer een prospect online laat weten op zoek te zijn naar producten of diensten die jij toevallig aanbiedt.

De gebruiksvriendelijke toepassing van OBI4wan biedt een totaaloplossing voor online monitoring, webcare en social analytics. Veel middelgrote bedrijven en overheden maken er gebruik van, waaronder bol.com, de politie, Basic Fit, Afas Software, Arriva en diverse ziekenhuizen. OBI4wan voorziet niet alleen in monitoring, maar ook in het structureren van jouw posts op een groot aantal social media. De oplossing helpt om veel tijd te besparen bij je activiteiten op het internet. Bekijk de video voor de mogelijkheden.

Het 7W Webcare Team

Vanzelfsprekend ondersteunen wij je graag met het inrichten van jouw OBI4wan-account. Maar het 7W Webcare Team gaat verder dan dat. Wanneer de tijd, medewerkers of handigheid ontbreken om kansen en meldingen adequaat op te kunnen volgen, dan doen wij dat gewoon voor je! Ons team signaleert dan binnen de gemaakte afspraken zowel de problemen als de kansen op het internet en kunnen op verzoek voorzien in de eerstelijns-afhandeling. Ook handig wanneer je daar tijdelijk behoefte aan heeft, zoals in het geval van acties of vakanties.

Wil jij weten wat webcare voor jouw bedrijf kan betekenen? Hoe jij online je reputatie op een hoog niveau kunt houden, klanten en prospects snel tevreden kunt stellen en uit onverwachte hoeken nieuwe business kunt realiseren? Dan is het tijd voor een goed gesprek met 7W. Bel 0251 – 65 72 60 of neem online contact op met ons Webcare Team.