12,8 miljoen Nederlanders online

Liefst 91% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder maken gebruik van het internet. Volgens onderzoek van NLO, NOM en SKO zijn 12,8 miljoen landgenoten gemiddeld 2 uur per dag online. In 2013 was dat nog 1 uur en 53 minuten. De grootste groei kwam van de 65-plussers.

Het onderzoek vond voor de vierde maal plaats. Voor de eerste keer laten de resultaten zien dat Nederlanders (groep 13 plus) nu vaker de smartphone dan de PC gebruiken om online te gaan. De enorme opkomst van mobiel internet wordt vooral veroorzaakt door jongeren tussen de 13 en 34 jaar. Ter vergelijking: in 2011 gebruikte ‘slechts’ 27 procent van de mensen hun smartphone om te surfen.

Jongeren zetten ook een andere trend. Waar Nederlanders van dertien jaar en ouder gemiddeld twee uur per dag online zijn, brengen zij dagelijks 3 uur door op internet. Mensen zijn steeds meer altijd en overal bereikbaar. Dat vraagt nogal wat aan de marketing strategie van bedrijven die zich op deze consumenten richten. Maar de trend biedt ook grote kansen. 7W denkt met u mee en steekt de handen voor u uit de mouwen. Lees daar alles over of maak een afspraak met 7W!