In 2017 zijn er in Nederland meer webshops dan fysieke winkels. Dat heeft twee oorzaken, die onderling sterk met elkaar verbonden zijn. Enerzijds de gestage afname van het aantal winkels waar je tijdens openingstijden ‘naar binnen kunt wandelen’ en anderzijds de toename met tientallen procenten per jaar (ruim 20% in 2015) van het aantal webwinkels, die 24/7 geopend zijn. Steeds meer bedrijven en particulieren willen dus een eigen webshop beginnen.De samenstelling van deze groeiende groep entrepreneurs in online retail is divers. Van particulieren die wat willen bijverdienen, mensen zonder werk die hun geluk beproeven, visionairs die een gat in de markt zien tot ondernemers die hun bestaande activiteiten willen uitbreiden naar e-commerce. Sommige en bedrijven kiezen er bewust voor om zelfs voor 100% van e-commerce te bestaan. Er zijn ook overeenkomsten tussen deze initiatiefnemers: ze hebben allen een strategie en webwinkel software nodig.

Een webshop laten maken

Anders dan 15 jaar geleden, toen er nog maar enige honderden webshops waren, beginnen nu tientallen ondernemers per dag met online retail. Het wordt dus drukker op het speelveld en de eerste stap, nog voor het laten maken van een webshop, is dus het bepalen van de propositie. Ga je het breedst mogelijke assortiment aanbieden, de laagste prijzen of wil je een nichemarkt bedienen? Zet je in op moderne vormgeving, op beproefde techniek en functionaliteit of op optimale vindbaarheid? Wat is je budget en blijft er na oplevering dan nog geld over om de webwinkel bekend te maken (online marketing)? Hoe belangrijk is een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) voor het beheer van de applicatie? Op welke wijze moet jouw klant betalen? Met het antwoord op deze vragen kun je een webshop laten maken.

Magento webshop of WordPress webshop starten

Webwinkeliers kunnen kiezen voor diverse soorten webwinkel software. Er bestaan verschillende standaarden, zoals de Magento webshop en de WordPress webshop. Dat zijn beproefde toepassingen, die bijzonder geschikt zijn voor het starten van een standaard webwinkel. Wanneer er behoefte is aan maatwerk bouwt 7W ook webwinkel software die specifiek wordt geschreven op de wensen van onze opdrachtgevers. De keuze voor Magento, WordPress of een webshop op ons eigen platform is dus sterk afhankelijk van de mate van standaardisatie. Uitgangspunt bij het laten maken van welke webshop dan ook is dat wij altijd maximale professionaliteit en gebruiksvriendelijkheid nastreven om de hoogst mogelijke conversie (bezoekende klanten die tot een transactie overgaan) te behalen.

Een succesvolle webwinkel bestaat nooit alleen. De beste resultaten worden behaald door retailers die een goede synergie weten te realiseren tussen hun online en offline propositie en door webwinkeliers die online marketing tools als social media, E-mailmarketing en campagnes (Google Adwords, Facebook, Affiliate Marketing) op een slimme manier inzetten. Daarom bewaken wij al deze dwarsverbanden, volgen wij dagelijks te statistieken, evalueren deze met onze opdrachtgevers en sturen wij bij waar nodig.

Nu een webshop beginnen

Wanneer jij plannen hebt om een webshop te beginnen, en je graag professioneel laat ondersteunen, dank kan 7W veel voor je betekenen. Bel 0251 – 657260 om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek of begin jouw webshop door online contact met ons op te nemen!