Affiliate Marketing

De basis voor een Affiliate Marketing programma ligt in het doorleiden van bezoekers van de ene website naar de andere, waar zij vervolgens een commercieel interessante handeling doen (kopen, boeken, offerte aanvragen). In de praktijk is de website waar de bezoekers eerst binnenkomen een informatieve blog, vergelijkings- of waarderingssite die goed vindbaar is via zoekmachines zoals Google. De adverteerder vraagt aan de eigenaar van de website om een banner of tekstlink te plaatsen, die de bezoekers uitnodigt om door te klikken. Aan deze klik wordt informatie meegegeven, zodat in de control panels van Affiliate Marketing Netwerken en bureaus gevolgd kan worden wat uiteindelijk het resultaat is.

Lisa: “Affiliate Marketing kent vele mogelijkheden. Wij zoeken graag voor je uit welke vorm van Affiliate Marketing het beste bij jou past!”

Voor adverteerders is Affiliate Marketing interessant, omdat zij gericht nieuw klanten kunnen aantrekken vanaf platformen waar bezoekers komen die goed passen bij hun producten of diensten. Bovendien: er wordt pas afgerekend als die bezoeker het gewenste resultaat heeft opgeleverd. No Cure, No Pay dus! Er zijn verschillende modellen om af te rekenen met de affiliates. De bekendste van leadvergoeding zijn PPL (Pay per Lead, vaak een vast bedrag) en PPS (Pay per Sale, vaak een percentage of de transactiewaarde). De adverteerder krijgt de tijd om de transactie ‘goed te keuren’, wat hij niet zal doen als de koper niet betaalt of zijn bestelling retourneert.

In de techniek, die nodig is om de doorklik te kunnen volgen, wordt voorzien door affiliate netwerken. In Nederland zijn Daisycon, TradeTracker en Zanox bekende namen. Deze netwerken bieden de adverteerders een pixel, die door ervaren webbouwers in hun webshop of boekingssite wordt geïmplementeerd. Vervolgens kan van elke individuele lead zichtbaar worden gemaakt wat deze heeft opgeleverd. Naast goede techniek hebben de beste affiliate netwerken ook een goede toegang tot de publishers. Affilates zullen namelijk alleen geïnteresseerd zijn de banners of tekstlinks te plaatsen als zij die als kansrijk zien voor hun eigen inkomsten uit de leadvergoeding. Het netwerk kan dit belangrijk stimuleren.

Om een Affiliate Marketing programma optimaal te laten slagen is het wel zaak dat adverteerders kunnen terugvallen op een bureau met ervaring, zoals 7W. Naast de voorbereidingen die gemoeid zijn met banners en wervende teksten is een goede toegang tot de beste netwerken en affiliates essentieel. Een goed Affiliate Marketing bureau zal het programma ook voortdurend evalueren en bijsturen. Behalve wat opstartkosten zal een slechte campagne je misschien nauwelijks iets kosten, maar je hebt er ook niks aan. Een goed programma zal jou daarentegen nieuwe, converterende klanten opleveren. In dat geval gaan de Affiliate Marketing kosten niet voor de baten uit, maar komen de kosten pas achter de omzet aan!

Wanneer de margestructuur goed in elkaar zit en het bureau je goed begeleid, kent een Affiliate Marketing programma feitelijk geen plafond. Elke Euro die als kosten in de campagne wordt gestopt, verdient zichzelf vanwege de opzet van No Cure No Pay immers dubbel en dwars terug! Wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je graag goede Affiliate Marketing voorbeelden zien en overweeg je om zelf online te gaan adverteren?

Neem dan contact met 7W op. Wij laten jou graag online opvallen!