Webdesign en Online Marketing | 7W Internet Marketing -

Enter your keyword

Direct een offerte

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Sinds in de 19e eeuw de typemachine werd uitgevonden hebben gebruikers geleerd te werken met de indeling van het toetsenbord zoals wij die nog steeds kennen op desktops en laptops. Eigenlijk is de opkomst van apps de eerste ontwikkeling in 150 jaar die gebruikers op een werkelijk andere manier met toetsen en functies om laat gaan. Het typen is vervangen door aanraken en swipen.

Mobiele apps

Een mobiele applicatie (ofwel ‘app’) is speciaal ontwikkeld om te functioneren op een tablet of smartphone. Apps zijn software applicaties die bedoeld zijn om het gebruikers makkelijker te maken. Vaak voorzien ze in informatie voor specifieke toepassingen. Zo kunnen reizigers in het openbaar vervoer voor uitgebreide content over dienstverlening terecht op de website van de NS, terwijl ze het laatste nieuws over aansluitingen of vertragingen via de app kunnen raadplegen als ze onderweg zijn.

Er zijn meer voorbeelden van apps die door bedrijven worden ingezet in aanvulling op andere online activiteiten. Denk aan internetbankieren via betaalapps van banken en apps met de dagaanbiedingen van supermarkten. Ze worden ter beschikking van klanten gesteld om de dienstverlening te verbeteren of om het eigen merk te ondersteunen. In toenemende mate worden ook apps ontwikkeld om de eigen bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen. Zo worden onder meer vertegenwoordigers en service monteurs door hun werkgever met praktische toepassingen op pad gestuurd.

HTML en native apps

Hoewel echte app-ontwikkelaars er niet enthousiast voor zijn te krijgen, bestaan er een groot aantal web-apps. Feitelijk zijn dat mobiele versies van een website, waarbij alleen specifieke onderdelen worden getoond. Bij de vormgeving wordt rekening gehouden met de grootte van de schermen en de ontwikkelaars bouwen in HTML en JavaScript.

Native apps daarentegen kunnen worden gedownload in de app store en op de tablet of smartphone worden geïnstalleerd. De ontwikkelaars hebben zich gericht op het gebruiksgemak van de applicatie op mobiele apparaten. Apps voor het ene besturingssysteem, zoals iOS, Android en Windows, zijn in de regel niet geschikt voor installatie op het andere besturingssysteem. Goede ontwikkelaars bouwen daarom op een efficiënte manier en tegen beheersbare kosten apps die geschikt zijn voor alle platformen.

Eenmaal gedownload kunnen apps eenvoudig worden geopend via het aanraken van de pictogram op het scherm. Ze laden razendsnel. Het grote voordeel van native apps is dat ze gebruikt kunnen worden zonder internetverbinding, behalve voor updates en synchroniseren. Er bestaan ook hybride apps. Dat zijn native apps waarbij een deel van de content wordt geladen vanuit een website.

Apps voor bedrijven

Er zijn nogal wat apps met handige of leuke toepassingen voor consumenten, zoals het actuele weer en spelletjes. Als full service internetbureau concentreert 7W zich op business apps. Dat zijn apps voor bedrijven, bedoeld om sneller, makkelijker en succesvoller met klanten contact te hebben. Allemaal volgens het principe ‘Any time, any place’. Vaak worden ze ingezet in aanvulling op bestaande online klantcontacten, zoals de website, e-mailmarketing en social media. Meer weten of business apps? Neem dan contact op met 7W om de mogelijkheden te bespreken!