Zoekmachine optimalisatie

Zorg er om te beginnen altijd voor dat de informatie op jouw website relevant, uniek en bij voorkeur actueel is. Content is Key! Relevant wil zeggen dat je bezoekers informatie biedt waar ze wat aan hebben. Informatie waar ze daadwerkelijk naar op zoek zijn. Die aansluit bij het onderwerp van de pagina en de korte beschrijving op de overzichtspagina van Google, op basis waarvan de bezoekers besloten te hebben om verder te lezen op jouw website. Unieke content wil zeggen dat je de teksten zelf hebt geschreven en niet eenvoudigweg hebt gekopieerd van een andere website, de zogenaamde duplicate content. Google herkent dat tijdens het indexeren; gekopieerde tekst levert je mogelijk zelfs een penalty op.

Nick: “Ik ontwikkel graag een strategie waarmee je waarborgt dat social media niet alleen incidenteel aandacht krijgt binnen jouw bedrijf maar dat het een plaats verdient binnen jouw marketing- en communicatieplan.”

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit behelst alle inspanningen die erop gericht zijn om de organische, dus gratis, vindbaarheid via Google, Bing en Yahoo! te verbeteren. Vaak begint het proces van optimalisatie voor zoekmachines met een keyword-onderzoek. Stel: je verhuurt trouwauto’s en allerlei andere zaken die aanstaande echtparen eenmalig nodig hebben voor hun grote dag. SEO optimalisatie krijgt een belangrijke plek op jouw website. Alles is erop gericht om potentiële klanten te ontvangen, die via zoekmachines zoeken op “trouwerij”. Dat zijn er in Nederland 590 per maand. Niet slecht, denk je. Maar als je het keyword-onderzoek goed had gedaan, dat had u geweten dat er maar liefst 3.600 keer per maand op “bruiloft” wordt gezocht. Met die kennis had je online belangrijk meer succes kunnen hebben.

Wanneer de meest interessante keywords in kaart zijn gebracht, dan kun je deze gebruiken om de vindbaarheid via Google en andere zoekmachines te verbeteren. Laat de keywords terugkomen in je pagina-titel, in je meta-description, kopteksten, het benoemen van je afbeeldingen en natuurlijk in de content zelf. Overdrijf niet: het gaat om het delen van informatie met jouw bezoekers op een natuurlijke manier. In de theorie voor SEO optimalisatie wordt uitgegaan van een keyword-density van 3% tot 5%, ofwel circa vier keer op elke 100 woorden. Dat is inclusief de keywords die in H1’s, H2’s en links (aanbevolen!) staan. Er zijn verschillende tools die je helpen om het percentage vast te stellen. Probeer ze eens!

In een goed zoekmachine optimalisatie advies mogen een aantal andere belangrijke factoren niet ontbreken. Zo telt Google de laadsnelheid van je webpagina’s mee in de ranking. Hoe sneller, hoe beter: test hier de laadsnelheid van jouw eigen website!

Bovendien heeft sinds 2015 ook de geschiktheid van de webpagina voor weergave op mobiele apparaten invloed op de ranking. Ons advies hiervoor: zorg dat jouw website het Mobile Friendly-label van Google in de wacht sleept. Volg de link voor meer informatie over geschikte weergave op tablets en smartphones.

Ooit, in de begintijd van zoekmachines, telde het aantal links van andere websites naar jouw site belangrijk mee voor uw positie. Nog steeds is het van belang om aandacht te hebben voor backlinks, alleen telt nu de kwaliteit en de relevantie van die links, niet de kwantiteit. Daarmee heeft het zogenaamde linkbuilding een nieuwe dimensie gekregen. Neem ook eens een kijkje bij een aantal tools, zoals Majestic.com, om te zien met welke backlinks jouw concurrent zijn positie heeft opgebouwd.

Zoekmachine optimalisatie is een vak apart. Met alle updates die Google, Bing en Yahoo! doorvoeren beperkt het zich niet tot een eenmalige inspanning. Een professioneel SEO bedrijf kan je ondersteunen met het inrichten en onderhouden van jouw website, webshop of boekingssite op een manier die een goede vindbaarheid via zoekmachines garandeert. 7W Internet Marketing is zo’n professioneel SEO bedrijf. Als Google Partner hebben onze online marketeers jarenlange ervaring in zoekmachine optimalisatie.
Bel 0251 – 65 72 60 voor een goed advies of zoek online contact met 7W!