Apps voor bedrijven

Afgelopen donderdag was 7W Internet Marketing te gast in Nijkerk, waar het B2B App Event plaatsvond. Nu het gebruik van apps door consumenten steeds populairder wordt, is ook de ontwikkeling van apps voor bedrijven aan een opmars begonnen. Trendwatcher Richard Bordes en Rajen Kishna van Microsoft waren als gastsprekers uitgenodigd om de stand van zaken te presenteren.

Duidelijk is dat er steeds meer business apps worden ingezet voor commerciële en praktische toepassingen. Zo worden bijvoorbeeld een toenemend aantal verkopers en service medewerkers uitgerust met tablets, waarop een of meerdere apps worden geïnstalleerd om het werken bij en met klanten sneller, eenvoudiger en succesvoller te laten verlopen.

App, mobiele of responsive website?

In veel toepassingen worden apps ingezet in aanvulling op bestaande online applicaties, zoals de website. Zo kunnen reizigers in het openbaar vervoer voor uitgebreide content over de dienstverlening terecht op de website van de NS, terwijl ze het laatste nieuws over aansluitingen of vertragingen via de app kunnen raadplegen als ze onderweg zijn.

Tijdens het B2B App Event werden een groot aantal voorbeelden van Apps behandeld, die specifiek zijn gericht om het de klant gemakkelijker te maken of om een merk te versterken in het verkeer tussen bedrijven en zakelijke afnemers. De eigentijdse techniek en mogelijkheden zorgen voor dat iOS, Android en Windows vandaag de dag serieuze platformen zijn in B2B-markten.

Apps en ERP koppelen via portal

Gerard de Zwart presenteerde in dat verband de tool app4sales, die gebruikt wordt door agenten, vertegenwoordigers en dealers in verschillende branches, waaronder woninginrichting. Een portal maakt het mogelijk om voorraden, facturen en historische data in ERP-systemen te ontsluiten in apps. Als dit iedere nacht gebeurt, dan gaan de verkopers dus altijd met de laatste informatie op pad en kunnen ze aan de hand daarvan onderweg de deals sluiten, zelfs als ze geen internetverbinding hebben.

De bijdrage van Microsoft gaf een interessant doorkijkje hoe deze grote ontwikkelaar van software tegen apps voor bedrijven aankijkt: “Windows on devices powers a huge range of hardware”. In feite voorziet Windows 10 in het ontwikkelen van apps die op allerlei soorten apparaten toegepast kan worden: Windows Phone 8, Xbox 1, wearable devices, en meer. Of, zoals ze het zelf noemen: “device diversity is the new norm”.

B2B apps bouwen is werk voor professionals

Het ontwikkelen van apps, en dan vooral van business apps, is niet iets wat HTML-programmeurs ‘er even bijdoen’. Het bouwen van native apps is een specialisme. De toepassing ervan moet passen in een online strategie. De B2B App Event maakte nog maar eens duidelijk dat bedrijven die apps willen inzetten voor toepassingen richting zakelijke klanten daartoe het beste met professionele bureaus aan tafel kunnen gaan, zoals 7W Internet Marketing.

Lees alles over apps >

Neem contact op met 7W >