Pinterest naar de beurs

Pinterest naar de beurs

Na de eerdere beursgangen van tech/media-bedrijven als Facebook, Snap, Dropbox en Spotify gaat deze week ook Pinterest naar de beurs. De aandelen zullen op de New York Stock Exchange (NYSE) verhandeld worden. Pinterest heeft het voornemen om 75 miljoen aandelen op de markt te brengen. De prijs moet nog worden vastgesteld, maar zal tussen de 15 en 17 dollar liggen. Dat is een lagere waarde dan de 21,54 dollar die bij een private plaatsing in 2017 nog werd opgehaald.

Pinterest is opgericht in 2010 en met 1.800 werknemers gevestigd in San Francisco. De omzet door verkoop van advertenties bedroeg vorig jaar ruim 775 miljoen dollar. Oprichter en CEO is Ben Silbermann. Meer dan 250 miljoen mensen maken maandelijks gebruik van Pinterest, waarvan 80 procent vrouwen. Het bedrijf haalt via de beursgang nu circa 1,2 miljard dollar op. Beleggers en belangstellenden kunnen de koers vanaf donderdag 18 april volgen onder het tickersymbool PINS.

Lang niet alle aandelen worden uitgegeven: Pinterest en zijn medewerkers behouden de meeste zelf. De totale waarde van het bedrijf wordt nu geschat op meer dan 10 miljard dollar. De verwachting is dat dit jaar ook een aantal andere tech-bedrijven naar de beurs zullen gaan, waaronder Uber en Lyft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.