Registreren .amsterdam domein

Vanaf nu kunnen bedrijven en organisaties domeinnamen met de nieuwe extensie .amsterdam registreren. Het gaat om een pre-registratie, want de definitieve toewijzing van deze domeinnamen zal pas na 14 augustus plaatsvinden. Hierbij een overzicht van alle zaken die met .amsterdam te maken hebben.

Nieuwe domeinnaam extensie in fasen

De uitgifte van de nieuw extensie verloopt in fasen. Daarbij speelt een rol of de domeinnaam ‘natuurlijk’ toebehoort aan degene die hem wil registreren. Amsterdamse pioniers, merken en overheidsdiensten hebben een maand voorsprong gekregen. Zij hebben inmiddels domeinnamen als gaypride.amsterdam, kwekkeboom.amsterdam, ajax.amsterdam en gvb.amsterdam geclaimd.

De tweede ronde gaat nu in. Wanneer u als ondernemer klanten in de stad heeft, of juist zoekt, dan is dit het moment om uw domeinnaam met de nieuwe extensie te registreren. Stel: u exploiteert een Italiaans restaurant in onze hoofdstad. Dan kunt u overwegen om het domein pizza.amsterdam vast te leggen. Als de registratie wordt toegewezen, is de kans groot dat u straks een hoge positie heeft bij Google wanneer er zoekopdrachten worden uitgevoerd door mensen in de stad die trek hebben in een pizza!

Beschikbaarheid .amsterdam checken

Zoals gezegd gaat het vooralsnog alleen nog om een pre-registratie. Op vrijdag 14 augustus eindigt de zogenaamde voorrangsperiode. Als u de enige bent die een bepaalde domeinnaam heeft geclaimd, dan zal deze automatisch aan u worden toegewezen. Meer er kunnen meer belangstellenden zijn. In dat geval bepalen de voorrangsregels dat de toewijzing plaatsvindt aan de ‘meest natuurlijke eigenaar’.

Maar wat nu als meerdere restaurants het domein pizza.amsterdam willen registreren? Dan geldt dat restaurants in de stad voorrang hebben boven restaurants buiten Amsterdam en dat Italiaanse restaurants (in dit voorbeeld) voorrang hebben boven Chinese restaurants. Bij gelijke rechten zal een veiling bepalen. De domeinnaam zal in dat geval worden toegewezen aan de hoogste bieder. Laat daarom de beschikbaarheid van .amsterdam domeinen altijd checken door registrars als 7W Internet Marketing. Ook kan de procedure voor aanvragen dan professioneel worden begeleid.

Nieuwe generatie Top Level Domains

De introductie van de extensie .amsterdam staat niet op zich. Grote steden als Berlijn (.berlin), Parijs (.paris) en New York (.nyc) gingen onze hoofdstad al voor. Naast plaatsnamen kunnen nu ook regio’s, zoals Friesland (.frl), en branches, zoals .lease, worden geregistreerd. Volg de link voor meer informatie over de nieuwe generatie Top Level Domains.

De extensie .amsterdam is eigendom van de gemeente Amsterdam en daarmee van alle Amsterdammers. De back-office taken worden uitgevoerd door SIDN, de stichting die ook verantwoordelijk is voor het uitgeven van de .nl domeinnamen. Na de voorrangsperiode, dus vanaf 1 september a.s., staat de registratie open voor alle belangstellenden. Dan gelden er geen beperkingen meer en kan iedereen de domeinnaam van zijn of haar voorkeur registreren, als deze tegen die tijd nog beschikbaar is natuurlijk. De jaarlijkse kosten bedragen naar verwachting ongeveer 30 Euro, voor pre-registratie is eenmalig een toeslag van 35 Euro van toepassing.

Domeinnaam alvast online registreren

Wilt u daar niet op wachten en met de wetenschap dat er voorrangsregels gelden nu alvast een domeinnaam vastleggen? Bel dan 0251 – 65 72 60 zodat 7W uw aanvraag kan begeleiden.
U kunt de domeinnaam tijdens de voorrangsperiode ook alvast online vooruit registreren. Vul daartoe onderstaande gegevens in!

[contact-form-7 404 "Not Found"]