Ruim 250 domeinnaam extensies

Natuurlijk beschikt u al over een domeinnaam die eindigt met .nl. Dat is een unieke extensie die als Nederlands online adres wordt uitgegeven door SIDN. Uw domeinnaam kunt u gebruiken voor een persoonlijk e-mailadres of om uw website voor bezoekers bereikbaar te maken op internet.

 .nl domeinnaam registreren bij SIDN

Sinds de start van het registreren van domeinen met een .nl-extensie, zo’n 15 jaar geleden, heeft SIDN inmiddels ruim 5,5 miljoen domeinnamen uitgegeven. Afgelopen jaar, in 2014, kwamen er 142.822 .nl-domeinnamen bij, een toename van 2,7% ten opzichte van 2013. Het betreft hier de netto-toename (aangemeld minus afgemeld) want er worden ook domeinnamen opgezegd. Het vastleggen van domeinnamen vindt altijd plaats via Official Registrars, zoals 7W Internet Marketing.

Naast de .nl bestaan er veel meer Top Level Domains (TLD’s). Dat kan ook handig zijn als alternatief wanneer de eigenlijk door u gewenste .nl-domeinnaam al door iemand anders geregistreerd blijkt te zijn. Maar welke extensie kunt u nu het beste vastleggen voor welke toepassing?

Geografisch: domeinnamen per land

Wanneer u als ondernemer niet alleen in Nederland actief bent, maar ook producten of diensten in het buitenland aanbiedt, kan het verstandig zijn om domeinnamen per land vast te leggen. Zo zullen prospects en klanten in Duitsland een domeinnaam met een .de-extensie weten te waarderen, zeker als de website ook over een Duitse taalversie beschikt. Bovendien scoort uw site in dit voorbeeld beter bij zoekmachines zoals Google en helemaal als de hosting plaatsvindt op een server met een Duits IP-adres.

Domeinnamen afhankelijk van activiteit

Ook de activiteit kan bepalend zijn voor de juiste keuze van een domeinnamen. Een .com-extensie of .biz (business) duidt op een website van een commerciële onderneming en een .org-extensie juist op niet-commerciële organisaties. De .info is bedoeld voor websites die informatieverstrekking als voornaamste functie hebben en de .net voor organisaties die zich bezighouden met netwerktechnologieën.

Ook kunt u overwegen om een domeinnaam vast te leggen voor een specifieke toepassing. Stel u hebt een restaurant in Amsterdam en beschikt daarvoor over een domeinnaam en website. Speciaal voor moederdag registreert u de domeinnaam moederdagbrunch-amsterdam.nl. De domeinnaam verwijst naar een apart ingerichte website of naar een landing page op uw bestaande website en zal het goed doen bij zowel Google als bij heren die hun vrouw willen verrassen.

Nieuwe generatie TLD’s

De afgelopen tijd zijn er honderden nieuwe extensies goedgekeurd door ICANN. Sommige van deze TLD’s zijn aangevraagd door bedrijven als Google en Microsoft. Deze zijn niet vrij toegankelijk voor derden en worden alleen door deze bedrijven of instellingen zelf gebruikt. Andere extensies zijn gerelateerd aan een marktsegment en wel vrij beschikbaar, zoals .accountants, .bike, ,lease en zelfs .pizza. Om klanten en zoekmachines direct duidelijk te maken waar uw onderneming voor staat kan het verstandig zijn om deze extensie(s) vast te leggen in aanvulling op de reeds geregistreerde .nl-domeinnaam.

Domeinnaam registreren bij 7W

Er bestaan nu al meer dan 250 extensies. Klik hier voor een overzicht van extensies die u via ons kunt vastleggen. Een domeinnaam registreren bij 7W gaat heel eenvoudig: u stuurt gewoon een bericht naar mail@7W-internetmarketing.nl, wij checken de beschikbaarheid en verrichten de noodzakelijke handelingen. U kunt zo ook alvast een domeinnaam reserveren als het een extensie betreft die nog niet is vrijgegeven, zoals bijvoorbeeld .amsterdam.