Twitter bestaat 10 jaar

Twitter bestaat 10 jaar

Vandaag is Twitter jarig. Het social medium, bekend vanwege de korte berichtjes van maximaal 140 karakters, bestaat precies 10 jaar. Op 21 maart 2006 stuurde oprichter Jack Dorsey namelijk zijn eerste tweet de wereld in.

Microblog

Eigenlijk is Twitter een microblog. Een SMS-dienst, alleen niet voor 1:1 communicatie maar voor het delen van berichten met volgers. Die dan kunnen reageren of op hun beurt de berichten weer kunnen doorzetten naar hun volgers. Ook afbeeldingen kunnen worden toegevoegd. Vaak wordt gebruik gemaakt van hashtags (#) om zoekopdrachten te categoriseren en van backlinks om volgers te verwijzen naar een andere weblocatie waar mee over het onderwerp val te lezen.

De kracht van Twitter zit vooral in de openheid (voor iedereen toegankelijk) en de snelheid van het medium. Achterliggend idee was om ‘iedereen in de wereld een microfoon te geven’. Wereldwijd zijn er maandelijks 820 miljoen gebruikers, waarvan slechts 44% is ingelogd. Je kunt namelijk ook de website bezoeken en tweets lezen zonder ingelogd te zijn. Het aantal gebruikers in Nederland bedraagt ongeveer 2,8 miljoen. Lees meer over de toepassingen van Twitter >

Twitter als bedrijf gebruiken

Voor bedrijven is Twitter een interessant medium om frequent korte berichten te delen met klanten, prospects, leveranciers en andere belangstellenden. Veel diensten zijn gratis. Twitter biedt ook de mogelijkheid om te adverteren. Voor het inrichten van een eigen profiel, het professioneel posten van berichten en het adverteren is het wel van belang om kennis te hebben van het medium en de toepassingen ervan. Dagelijks worden er namelijk 500 miljoen tweets geplaatst!

Wilt u ook Twitter als bedrijf gebruiken? Neem dan contact op 7W Internet Marketing! Wij helpen u graag op weg.