Twitter meer dan 140 tekens

Twitter meer dan 140 tekens

Het was al eerder aangekondigd en vanaf maandag 19 september effectief: berichten op Twitter met meer dan 140 tekens. Het bericht zelf blijft weliswaar gelimiteerd, maar links, citaten en gebruikersnamen tellen niet meer langer mee bij het bepalen van het aantal karakters.

Twitter zakelijk gebruiken

Nu deze aanpassingen worden doorgevoerd is het nog interessanter dan voorheen om Twitter zakelijk te gebruiken. Het medium is gratis en berichten kunnen door bedrijven goed worden ingezet om de belangstelling van klanten te wekken, om deze vervolgens door te leiden naar de bestemmingspagina waar meer over het onderwerp kan worden gelezen. Deze berichten worden Tweets genoemd.

Via Twitter kunt u wereldwijd meer dan 300 miljoen gebruikers bereiken, waarvan inmiddels circa 3 miljoen in Nederland. Naast het plaatsen van berichten behoort ook het adverteren op Twitter tot de mogelijkheden om producten en diensten onder de aandacht van klanten te brengen. Berichten kunnen door middel van een automatische feed ook op uw website worden geplaatst.

Aanpassingen 140 tekens vooral technisch

De aanpassingen van Twitter zijn vooral technisch van aard. Tot nu toe telden aangehechte media (afbeeldingen en video’s), tweets van derden die worden geciteerd en gebruikersnamen (herkenbaar aan de @ die ervoor staat) mee bij het bepalen van het aantal karakters. Vanaf maandag niet meer. U kunt dan altijd 140 ‘echte tekens’ in uw bericht kwijt.

Lees alles over Twitter >

Lees meer over ondersteuning op social media door 7W