E-commerce groeit 14 procent per jaar

E-commerce groeit 14 procent per jaar

Vorige week verscheen het Global Payments Report, waarin onder meer de groei wordt voorspeld van de handel die online plaatsvindt. Het rapport van de betaalorganisatie Worldpay verwacht dat de markt voor e-commerce in Nederland met 14 procent per jaar zal toenemen en dat de omvang 36 miljard Euro zal bedragen in 2021.

Daarmee voert Nederland de ranglijst aan van landen in Europa waar het belang van online het snelste toeneemt. Het gaat om een gedeelde eerste plaats, samen met Italië.

Omdat Worldpay een financiële organisatie is, vertelt het rapport ook welke ontwikkelingen worden verwacht op het gebied van betalen. Volgens de onderzoekers zal het belang van iDEAL (nu 60% van alle transacties) afnemen tot 45% van alle transacties. Dat heeft alles te maken met de opkomst van alternatieve betaalmethoden, zoals e-facturen (van 8% naar 16% van alle transacties) en e-wallets (van 8% naar 10%).

Consumenten zoeken in toenemende mate naar technologieën die beter met hun mobiele telefoon integreren. Nu maken mobiele toepassingen al 20% van de e-commercemarkt uit en dat percentage groeit snel. Eén druk op de knop om te betalen zou voldoende moeten zijn wanneer vaker wordt gewinkeld bij webshops die de gegevens van de klant onthouden. Voor de webwinkelier worden terugkerende klanten zo steeds belangrijker.

Wil jij meer weten over het aanbieden van verschillende online betaalmogelijkheden? Neem dan contact met 7W op!

Leave a Comment

Your email address will not be published.