Facebook viert vijftiende verjaardag

Facebook viert vijftiende verjaardag

Het is precies vijftien jaar geleden dat Mark Zuckerberg, samen met vier mede-oprichters, Facebook lanceerde. Op 4 februari 2004 kwam het sociale platform online. Inmiddels heeft Facebook 2,3 miljard gebruikers en is het beschikbaar in 153 talen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Menlo Park, Californië. Er werken 36.000 mensen bij Facebook. Het Business Model bestaat uit het verkopen van advertenties. Dat leverde de sociaalnetwerksite in 2018 een omzet op van bijna 56 miljard dollar en een nettoresultaat van ruim 22 miljard dollar. Omdat Facebook beschikt over veel gegevens en voorkeuren van gebruikers, kunnen advertenties in hoge mate persoonlijk worden ingezet.

De groei van het bedrijf komt de laatste periode vooral uit activiteiten die Facebook heeft overgenomen, zoals Instagram (2012) en berichtendienst WhatsApp (2014). Onlangs kondigde Google aan zijn Plus-netwerk in 2019 te zullen staken. Dat platform was bedoeld als tegenhanger van Facebook, maar is nooit echt van de grond gekomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.