Inspirerende bloembollen in Noord-Holland

Inspirerende bloembollen in Noord-Holland

Het gebied van de provincie Noord-Holland, dat boven het Noordzeekanaal ligt, is in de laatste dagen van april op zijn mooist. De bloembollenvelden staan dan massaal in bloei. Het primaire werkgebied van 7W verandert zo twee tot drie weken lang in een groot schilderij, waarvan de kleuren en decors inspireren bij onze werkzaamheden op het gebied van Online Marketing.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kent Nederland 2.755.000 are bloembollengrond. Verreweg het grootste deel daarvan bevindt zich in ‘de Kop van Noord-Holland’. Met bijna 8.000 are in Castricum, 47.509 in Egmond/Bergen, 19.133 in Alkmaar, 68.128 in Stedebroec, 96.437 in Drechterland, 117.900 in Koggenland, 135.000 in Den Helder, 269.828 in Schagen en 342.938 in Hollands Kroon als belangrijkste regio’s. Dat vindt vooral zijn oorsprong in het feit dat de bollen het beste groeien in de geestgronden langs de binnenduinrand. De mix van zand- en poldergrond vormt de ideale voedingsbodem voor ze.


Kleurrijke bloemen als inspiratie voor Online Marketing

De bollen worden in het najaar geplant en met stro bedekt om ze te beschermen tegen de vorst. Al vroeg in het seizoen komen de krokussen en narcissen tot bloei. Even later zorgen de hyacinten voor een aantrekkelijk paars, wit, rood en blauw kleurenpalet, gevolgd door de tulpen en dahlia’s. De bollen worden aan het einde van de bloei mechanisch gekopt en vervolgens geoogst. Na de oogst vindt export plaats over de hele wereld. Kopers planten de bollen in eigen tuin. Het komt ook voor dat de bloemen worden gesneden en via de veiling verhandeld, of in stalletjes langs de weg worden verkocht.

Als de bloembollenvelden in bloei staan, vormen ze voor het team van 7W een bron van inspiratie. Zowel de vergezichten, met Oudhollandse molens en duinen op de achtergrond, als de details van de bloemen bieden allerlei mogelijkheden voor gebruik bij de realisatie van nieuwe websites, in nieuwsbrieven, op social media en de inrichting van onlinecampagnes. Zo komen de kleurrijke beelden bij uitstek tot hun recht bij de presentaties van toeristische bestemmingen in Noord-Holland, in webshops waarin kleding wordt aangeboden en in een veelzijdigheid aan andere toepassingen, waaronder Direct Marketing door makelaars en restaurants.


Bureau met specialisten voor foto’s, video’s en Photoshop

Als full-service Online Marketing-bureau neemt 7W voor opdrachtgevers alle zorgen rondom afbeeldingen uit handen. De gebruikte foto’s en video’s zijn door ons zelf (op)genomen en kunnen uit eigen collectie, of anderszins rechtenvrij, worden ingezet. Als specialisten op het gebied van alles wat met Photoshop heeft te maken, bewerken wij de afbeeldingen op maat en in verschillende lagen. Tot slot worden de, in het geval van bloembollen kleurrijke, foto’s en video’s door ons in het Content Management Systeem van website of webshop, in de nieuwsbrief, campagne of op social media geplaatst. In alle gevallen voorzien van de juiste tags en SEO-instellingen en begeleid door inspirerende teksten en een wervende Call-to-Action.

Meer weten over de mogelijkheden van het (kleurrijk) inzetten van professionele media? Neem dan vandaag nog contact met 7W op!  

Leave a Comment

Your email address will not be published.