Ondernemen in Coronatijd

Ondernemen in Coronatijd

Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. De detailhandel, horeca en contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, zijn al maanden gesloten. Iedere ondernemer probeert een manier te vinden om toch zijn klanten van dienst te kunnen zijn en natuurlijk omzet te draaien om de kosten te kunnen dekken. Er worden momenteel veel nieuwe businessmodellen bedacht om de continuïteit te waarborgen in Coronatijd.

To Go

In de horeca wordt veel gewerkt met To Go. De klant bestelt aan het loket, rekent contactvrij af en neemt zijn eten en drinken mee om er op een andere plek van te genieten. Nog veiliger, in de zin van voorkomen dat het virus zich kan verspreiden, is het natuurlijk om dit contactvrij te doen. Dus online bestellen en betalen en dan alleen nog afhalen.

Delivery Service

Een andere vorm die steeds vaker wordt aangeboden, is Delivery Service. In dat geval bestelt de klant vanuit huis, betaalt vooruit via de betaalapp, en zijn bestelling wordt korte tijd later thuis afgeleverd. Zo zijn er restaurants met een speciale menukaart voor thuisbezorgen. Maar bijvoorbeeld ook boekwinkels en kledingzaken bieden deze service aan.

Click & Collect

Nieuw is dat de overheid nu stimuleert om te werken via Click & Collect. Dit is een soort tussenvorm tussen traditioneel en online shoppen. Hierbij worden de producten telefonisch of via e-mail door de klant besteld en door de winkelier uit de schappen gehaald en klaargezet. De klant krijgt een tijdslot om zijn bestelling in de buitenlucht bij een uitgifteloket af te halen. Hij of zij moet op last van de overheid alleen naar de winkel komen, een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden.

Oplossingen voor lokale E-commerce

Lang niet alle restaurants en winkels zijn op deze nieuwe manieren van dienstverlening voorbereid. 7W Internet Marketing helpt hen om producten online aan te bieden. Ook verzorgt ons team de betaalmodule en de ondersteunende marketing. Dat doen wij op korte termijn, gebruikersvriendelijk en voordelig. Meer weten? Bel met 0251 – 65 72 60 of vul het reactieformulier in op onze website!

Leave a Comment

Your email address will not be published.