Forse toenamen geregistreerde domeinnamen

Forse toenamen geregistreerde domeinnamen

Afgelopen jaar zijn er in Europa meer nieuwe domeinnamen geregistreerd dan opgezegd. Het aantal registraties met Europese extensies (ccTLDs), zoals .nl en .de, nam toe met 3,8%. De groei van generieke domeinnamen (gTLDs), waaronder .org en .net, stagneerde.

Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie CENTR. Binnen Europa was de vooral de toename van het aantal domeinnamen met de extensies .se (Zweden) en .uk (Verenigd Koninkrijk) indrukwekkend. Dat laatste kan voor een groot deel worden verklaard doordat Engelse bedrijven voorheen alleen een domeinnaam die eindigt op .co.uk konden registreren. Het aantal registraties van .nl domeinnamen nam ten opzichte van 2016 toe met 1,8%.

Ook voor 2018 zijn de vooruitzichten positief. Dat geldt ook voor de populairste extensie .com, waarvoor inmiddels wereldwijd al 144 miljoen registraties hebben plaatsgevonden. Neem contact met 7W op als jij ook een domeinnaam wilt registreren. Wij zijn Official Registrar voor SIDN en leggen voor jou domeinnamen vast voor meer dan 250 extensies!

Leave a Comment

Your email address will not be published.