Kopen jouw klanten ook over de grens?

Kopen jouw klanten ook over de grens?

Nederlandse huishoudens besteden in toenemende mate geld bij webwinkels in het buitenland. Afgelopen jaar, volgens cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week publiceerde, zelfs voor meer dan een miljard Euro. Dat is ruim 25% meer dan in 2015.

Amazon en Alibaba

Hoewel de interne markt van de EU het makkelijk maakt om over de grens te bestellen en betalen, blijft de vraag waarom klanten hun deze aankopen niet doen bij een Nederlandse webwinkel. De oorzaken lijken vooral het aanbod en de prijzen te zijn. Vaak is het verschil groter dan het bedrag dat aan verzendkosten moet worden betaald. Meer dan de helft van alle aankopen vindt plaats bij Duitse webshops, vooral kleding en schoenen. Ook diervoeding, woninginterieur en voedingssupplementen worden volgens het CBS veelvuldig over de grens gekocht.

Een andere factor zijn de grote, internationale webwinkels die geen eigen vestiging in Nederland hebben, zoals Amazon en Alibaba. Sinds 2014 namen de uitgaven door huishoudens bij buitenlandse webshops toe met 62%. Binnen Nederland stegen de online bestedingen met 45%.

Online Marketing voor webwinkels

Natuurlijk is het een uitdaging om te concurreren met deze internationale spelers. Het stelt hoge eisen aan de professionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van je shop. Maar nog meer aan de kracht van Online Marketing voor webwinkels. Want waarom zouden jouw klanten in het buitenland laten kopen? Waarom zou je niet juist het moderne gemak van over de grens shoppen in je voordeel laten werken en op jouw beurt klanten vanuit het buitenland aantrekken?

Dat zijn precies de vragen waar wij ons bij 7W elke dag mee bezig houden. Voor opdrachtgevers in verschillende branches, in allerlei landen en in meerdere talen. Of je nu actief bent in een markt met hoge volumes en lage marges of in een nichemarkt: neem vrijblijvend contact met ons op voor een inspirerend gesprek over internationale kansen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.