7W bij IJmond onderneemt!

Dinsdag 18 november vond in de verbouwde A9 Studio bij Bob’s in Uitgeest IJmond onderneemt! 2014 plaats. Het was de vijfde editie van deze bijeenkomst van ondernemers uit Beverwijk, Heemskerk, Velsen, IJmuiden en Uitgeest. Traditioneel worden tijdens de bijeenkomst de prijswinnaars van de awards bekend gemaakt. Omdat 7W Internet Marketing veel opdrachtgevers heeft in de IJmond waren wij erbij.

Dagvoorzitter Theo van Eijk, burgemeester van Uitgeest, legde het verband tussen goed ondernemerschap, duurzaamheid en werk voor mensen met een beperking. In de laatste categorie werd de IJmond Werkt!-award voor de elfde maal uitgereikt aan het bedrijf uit de regio dat zich het meest inzet voor mensen die om wat voor reden dan ook steun nodig hebben om in hun werk goed te functioneren. Tot winnaar werd Harsveld Apparatenbouw uit Velsen-Noord uitgeroepen. Ook Flexibel uit Beverwijk en de Makro-vestiging, eveneens in Beverwijk, waren genomineerd.

Volgens de jury van de Milieudienst IJmond Duurzaamheid Award kwamen alle drie de genomineerde ondernemers in die categorie in aanmerking voor de hoofdprijs. Toch ging niet IJmond Klimaatservice uit IJmuiden of Melkveehouderij Apeldoorn uit Uitgeest maar Ursa Paint met de award naar huis. Dit bedrijf uit IJmuiden levert verven die geheel uit herwinbare grondstoffen bestaan. Al vanaf de start, 75 jaar geleden, is duurzaam ondernemen vanuit een morele visie geborgd door het gehele bedrijf.

De prestigieuze IJmond Onderneemt!-award kwam in handen van Facta uit Uitgeest. Ook Lashuis Haprotech uit Velsen-Noord en de Beverwijkse specialist op het gebied van hoogwerkers en (speciaal)machinebouw BSE IJmond waren in deze categorie genomineerd. 7W feliciteert de genomineerde ondernemers van harte en de prijswinnaars in het bijzonder. De profielen van deze bedrijven, hun succes, innovaties en maatschappelijke betrokkenheid bevestigt nog maar eens dat de IJmond een bruisende regio is met veel economische kansen.

Omdat de Rabobank zich tot en met 2016 als hoofdsponsor aan het evenement heeft verbonden, zal IJmond Onderneemt! ook de komende jaren in soortgelijke opzet plaatsvinden. Dat is een goede zaak. 7W zou een voorstander zijn om bij de jurywaardering, naast de huidige beoordelingscriteria, ook te letten op de mate waarin genomineerde bedrijven zich online weten te profileren. Ondernemers uit Beverwijk, Heemskerk, Velsen, IJmuiden en Uitgeest die willen meedingen naar de awards in 2015 kunnen daarop vooruitlopend nu vast contact met ons opnemen!