Google+

Google+ pagina voor bedrijven

Bedrijven kunnen een pagina maken op Google+ vanuit een privé-profiel. Aan het plaatsen van berichten kunnen foto’s, video’s en links worden toegevoegd. Anderen kunnen deze berichten vervolgens waarderen met een +1, delen of reageren.

Net als op andere social networks zullen de inrichting en het onderhoud van de Google+ pagina in lijn moeten liggen met de uitstraling waar het bedrijf voor heeft gekozen. Er moet worden afgesproken wie de posts doet en wie de reacties opvolgt. Een professioneel sociaal media bureau als 7W kan in de opzet ondersteunen, maar ook de hele uitvoering van je overnemen (social media outsourcen).

Google+ en zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Heeft het actief gebruiken van Google+ nu wel of geen positief effect op de vindbaarheid? Dat is niet helemaal duidelijk. Feit is dat Google haar social network graag wil promoten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om in berichten links te plaatsen naar (onder andere) de eigen website. Google moet deze links wel volgen en daarmee kan een snelle indexatie in ieder geval deels bijdragen aan zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Adverteren op Google+

Adverteren op Google+ is vooralsnog alleen mogelijk in combinatie met Google AdWords. Het platform laat zelf (nog) geen advertenties toe, maar posts op Google+ pagina’s voor bedrijven kunnen daarentegen wel als Google+ Post Ads worden ingezet als advertentie in het Google Display Netwerk. Het succes en de kosten worden dan op een vergelijkbare manier bepaald als in Adwords. Laat je bij het instellen van een campagne, de targetting en (het beheer van) de kosten goed adviseren door professionals.

Social media bureau

Het maken van professionele bedrijvenpagina’s, adverteren op Google+ en alle facetten van Google shopping is werk voor specialisten. Ook handig als het druk is of de medewerker, die verantwoordelijk is voor het plaatsen van berichten en de opvolging, met vakantie is. Sociaal media bureau 7W houdt zich elke dag bezig met online adverteren, voor een groot aantal opdrachtgevers. Wat ons betreft kan jouw campagne morgen online staan!

Ga naar 7W op Google+

Ga naar de 7W contactgegevens