Goed beeldmateriaal is van groto belang om jouw boodschap over te brengen. Daarom wordt daar gelukkig steeds meer aandacht aan besteed. Niet in de laatste plaats omdat je via afbeeldingen – mits ze juist zijn benoemd – ook hoog kunt scoren bij zoekmachines zoals Google. Maar deze aandacht is in verreweg de meeste gevallen nog gericht op statische beelden.

Inzetten van webvideo’s

De oplossing: het inzetten van video! Webvideo’s worden steeds populairder als communicatiemiddel en dat is eenvoudig te verklaren. Ze combineren beeld, tekst en geluid en prikkelen daarmee onze zintuigen.

Onderzoek heeft aangetoond dat bezoekers door een webvideo:

  • langer op jouw website blijven;
  • jouw boodschap beter onthouden;
  • sneller contact opnemen (call-to-action);
  • hogere rankings in zoekmachines genereren.

 

Online video is de toekomst

Deze vooruitgang in techniek en dynamiek biedt grote kansen voor ondernemers. Denk aan een demonstratie van jouw productieproces, promotie van een nieuwe vestiging of presentatie tijdens een ondernemersbijeenkomst.

Een ander woord voor een webvideo is infomercial. Dit is een korte video, vaak over één onderwerp, met een speelduur van minder dan twee minuten. De kijker krijgt daarin de specifieke kenmerken of voordelen van jouw product of dienst uitgelegd door middel van een interview, een voice-over of een combinatie hiervan.

Een stap uitgebreider is een complete bedrijfsfilm, waarbij een goed doordacht script de basis vormt. Maar ook kortere webvideo’s zijn mogelijk: bijvoorbeeld een eenvoudige, doelgerichte en verfrissende infomercial van 25 seconden. Zo’n korte infomercial kan tegen aantrekkelijke tarieven worden geproduceerd.

Behalve voor jouw website of webshop kan deze ook worden gebruikt op beurzen (indien gewenst met ondertitels) en op jouw (gratis) YouTube-kanaal. Op dat kanaal kun je dan ook weer (niet gratis) succesvol adverteren via Google Adwords. Dankzij deze professionele en eigentijdse aanpak kun je je onderscheiden van jouw concurrenten die zich beperken tot een statische presentatie.

Samenwerking met specialisten

Bij 7W Internet Marketing krijgen wij steeds meer vraag naar ‘beeld in beweging’. Die extra mogelijkheid kunnen wij je bieden en de video’s embedden wij graag voor je. Ook zorgen wij voor het deskundig onderhouden van jouw YouTube-kanaal. Voor de productie van online video’s werken wij samen met specialisten, waaronder een ervaren eindredacteur en een professionele cameraman en video-editor.

Overweeg jij ook de mogelijkheid om jouw boodschap dynamisch in beeld te brengen? Neem dan contact op met 7W. De tarieven zijn aantrekkelijk en de rechtenvrije muziek is inbegrepen. Wij adviseren je graag!