Wanneer een website gereed is, worden de content, afbeeldingen en andere inhoud op een server geladen die toegankelijk is voor bezoekers. Normaal gesproken gebeurt dat bij een hosting provider, waarvan de servers zijn geplaatst in een data center. Er zijn echter grote verschillen in de snelheid, service levels en betrouwbaarheid van webhosting. 7W gaat in op de mogelijkheden en de beperkingen.

Goedkope website hosting

Wanneer de snelheid of veiligheid van de website hosting een minder grote rol speelt dan de prijs, dan kun je kiezen voor een goedkope oplossing. Dat is bijvoorbeeld het geval als je online niet of nauwelijks klanten bedient, zoals met een website voor je hobby of familie. Vaak biedt de hosting provider je dan geen garanties ten aanzien van de beschikbaarheid en kun je slechts beperkt gebruik maken van opslagcapaciteit, dataverkeer en e-mailadressen.

Hosting op shared servers

Wanneer er tientallen of honderden websites toegankelijk zijn op dezelfde server, is er sprake van hosting op shared servers. Hoewel relatief laagdrempelig is het nadeel van deze vorm van hosting dat de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van websites kunnen worden beïnvloed door andere sites die op dezelfde server zijn gehuisvest.

Hosting op Virtual Servers (VPS)

Het gebruik maken van Virtual Private Servers is een techniek waarbij verschillende eigenaren van websites en andere applicaties de processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf delen zonder dat de sites elkaar kunnen beïnvloeden. De beste betrouwbaarheid, snelheid en veiligheid zijn gewaarborgd. In deze virtuele oplossing beschikken eigenaren van websites over root- (beheerder-) rechten om de server te configureren en aan gebruikers rechten toe te kennen.

Hosting op dedicated server

Websites met grote hoeveelheden dataopslag en dataverkeer of met een maximale behoefte aan beveiliging kunnen worden geplaatst op een dedicated server. Dit is een geheel eigen server, die niet mede door derden wordt gebruikt. Hoewel de kosten voor deze vorm van hosting hoger zijn, geldt dat vanzelfsprekend ook voor de datalimiet, schrijfruimte en overige dienstverlening.

Hosting in de cloud

Cloud hosting is de meeste recente vorm van hosting die vooral een grote schaalbaarheid biedt, gekoppeld aan een hoog niveau van snelheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Managed hosting provider 7W

Het onderbrengen van jouw kostbare data en online belangen bij 7W biedt je de zekerheid van Managed Hosting. Dat wil zeggen dat de engineers in het data center, waar onze VPS-servers staan, 24/7 monitoren dat jouw site snel en veilig beschikbaar is voor je bezoekers. Voor deze diensten maken wij gebruik van Uniserver Internet en de TelecityGroup. Bekijk de video voor een impressie.

Als hosting provider zien wij erop toe dat onze partners werken volgens de beste technieken en de laatste standaarden. 7W kiest bewust voor onder meer een robuuste infrastructuur, connectiviteit, veiligheid (volgens ISO 27001), kwaliteit (volgens ISO 9001) en milieumanagement (volgens ISO 14001).

Betrouwbare webhosting

Alle inspanningen hebben tot doel om jou betrouwbare hosting te bieden. Met gegarandeerde 99,98% beschikbaarheid, pagina’s die snel laden en maximale veiligheid voor jou én jouw klanten. Heb je een nieuwe website of een site die al regelmatig offline is geweest en wil je meer weten over de beste webhosting voor jouw applicatie? Bel dan 0251 65 72 60 of vul hier uw gegevens in zodat wij zo spoedig mogelijk contact met je kunnen opnemen.