Steeds meer websites maken gebruik van een SSL Certificaat. De afkorting SSL staat voor Secure Socket Layer. Een internationaal protocol, dat wordt gebruikt om een webbrowser via het internet een veilige verbinding te kunnen laten maken met een webserver. Een slotje in de adresbalk, of een groene weergave van de adresbalk als het de Extended Validation SSL betreft, bieden gebruikers de zekerheid dat zij een veilige website bezoeken.

HTTPS voor gecodeerde beveiliging van websites

Jarenlang begon de webpagina die je wou bezoeken met http://. Helaas zijn websites die onder het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) draaien onveilig en kwetsbaar voor aanvallen van ‘bezoekers’ die uit zijn op het achterhalen van gevoelige gegevens, zoals informatie over personen en creditcards. Wanneer je vandaag de dag op het internet wordt gevraagd om gegevens in te vullen op een site die onder HTTP draait, dan is het verstandig om dat niet te doen.

Ook als eigenaar van een website, webshop of boekingssite kun je maar beter jezelf afvragen waarom je eigenlijk nog gebruik zou maken van een achterhaald protocol. Het scheelt je omzet bij klanten die je adresbalk checken en de zaak niet vertrouwen, zoekmachines plaatsen je op een lagere positie in de volgorde van de weergave bij zoekresultaten en een aantal browsers gaan bezoekers melden dat jouw website mogelijk onveilig is. Beter is het om gebruik te maken van HTTPS voor gecodeerde beveiliging van websites.

HTTPS activeren met SSL Certificaat

De toegevoegde ‘S’ duidt op secure. Bij gebruik van HTTPS worden gegevens op de website versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. De SSL-verbinding versleutelt hierbij het http-verkeer, waardoor verstuurde gegevens niet uit te lezen zijn zonder het encryptie-algoritme te kraken.

HTTPS biedt gebruikers daarmee een veilige uitwisseling van data tussen browser en server. Om een website op te waarderen van HTTP naar HTTPS heb je een SSL Certificaat nodig. Het SSL Certificaat maakt het mogelijk om het HTTPS protocol te activeren en de verbinding tussen de browser en de server te beveiligen.

Mogelijkheden voor SSL Certificaat

Er zijn drie gangbare mogelijkheden om een website te beveiligen met een SSL Certificaat. 7W biedt je al deze mogelijkheden, geleverd door betrouwbare en gerenommeerde partners als Comodo en Symantec. De juiste keuze is afhankelijk van de toepassing.

  1. Basis: geschikt voor standard websites, waaronder WordPress
  2. Uitgebreid: inclusief validatie van bedrijfsgegevens, ideaal voor webshops
  3. Compleet: SSL Certificaat wanneer maximale veiligheid vereist is, zoals bij banken

De overeenkomst tussen de verschillende SSL certificaten is dat ze alle drie snel kunnen worden geïnstalleerd, dat ze bijdragen aan een hogere ranking bij Google en dat de kosten enorm meevallen. Neem contact met 7W op voor meer informatie!