Black Friday ook populair in Nederland

Black Friday ook populair in Nederland

In Amerika zijn online shoppers er al langer aan gewend: Black Friday. Zowel traditionele als webwinkels geven daar op de eerste vrijdag na Thanksgiving enorme kortingen. De super sale wordt ook steeds populairder in Nederland: 18% van de consumenten in ons land is van plan om deze vrijdag een aankoop te doen. Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction.

Black Friday ontleent zijn succes aan het feit dat veel Amerikanen dankzij Thanksgiving een lang weekend hebben en de vrijdag gebruiken om inkopen te doen. Sommige winkels openen daar al midden in de nacht hun deuren om maar geen klant te missen. De omzet in de VS bedroeg op Black Friday 2016 dan ook $ 3,34 miljard op één dag!

Twee op de drie kopers doet vrijdag zijn aankopen online

De aantrekkelijke timing, kort voor de dure decembermaand, en de opkomst van het grenzeloze online shoppen verklaren de opkomst van Black Friday in Nederland. In het recente verleden deden alleen kleine, gespecialiseerde webshops mee. Inmiddels bieden ook grote webwinkels aantrekkelijke acties aan voor bezoekers. Twee op de drie kopers doet vrijdag zijn aankopen online. Kleding, schoenen en parfum zijn het meest in trek.

Black Friday valt altijd op de laatste vrijdag in november, dit jaar dus op de 24e. Vaak vindt er een stormloop door consumenten plaats, in Amerika soms letterlijk. Voor de meeste aanbiedingen geldt op=op, maar sommige acties lopen het hele weekend door. De producten die de (web)winkels echt willen uitverkopen gaan dan op maandag tegen enorme kortingen de deur uit. Deze dag wordt Cyber Monday genoemd.

Profiteren als consument én als webwinkel

Populaire producten kunnen snel uitverkocht zijn, soms al binnen enkele minuten. Het is als koper daarom verstandig om op voorhand al een account aan te maken en de betaalpas vast klaar te leggen. Een overzicht van deelnemende winkeliers vind je onder andere op Black Friday Nederland en op Black Friday Online.

Als webwinkelier kun je natuurlijk profiteren van de ‘koopgekte’ op Black Friday. Bedenk een aantal aantrekkelijke aanbiedingen en communiceer deze op je website, via social media en je nieuwsbrief. 7W denkt graag met je mee. Neem contact met ons op via 0251 – 657260 of het online reactieformulier!

Leave a Comment

Your email address will not be published.