Dag van de Domeinnaam

Dag van de Domeinnaam

Hoewel vaak onderschat is het belang van een goede domeinnaam enorm. Het is het online uithangbord voor jouw website, blog of webshop. Zo blijkt uit onderzoek van SIDN dat een website van een ZZP’er gemiddeld € 22.500 per jaar oplevert. Denk dus goed na over een domeinnaam, voordat je deze gaat registreren.

De meest gebruikte extensie in Nederland is .nl. Bedrijven die internationaal werken kiezen ook wel andere extensies, zoals .com of .org. Sinds kort kun je ook kiezen uit functionele extensies: klik hier om meer te lezen over bijvoorbeeld .shop, .pizza en .amsterdam.

Actie bij registratie van een domeinnaam

Om het belang van de domeinnaam te onderstrepen organiseert de Vereniging van Registrars (VvR) op de eerste donderdag in juni de landelijke Dag van de Domeinnaam. SIDN ondersteunt dit initiatief.

Wanneer je op donderdag 1 juni 2017 een nieuwe .nl domeinnaam registreert en deze tweet of post op social media met #dvdd2017 ontvang je gratis een FonQ-giftcard ter waarde van € 10,-!

Veel inspanning kost het niet: stuur de .nl domeinnaam die je graag wilt registreren naar mail@7w-internetmarketing.nl en wij leggen hem vast. 7W is Official Registrar van SIDN. Wil je zelf geen tweet of post plaatsen? Vermeld dat er dan even bij in je mailtje. Dat doen wij dat voor je!

Dag van de Domeinnaam volgen

Je kunt het verloop van de dag en alle nieuwe .nl domeinnamen op 1 juni volgen via social media. Ga naar:

Twitter: @DagvdDomeinnaam, #dvdd2017

Facebook: https://www.facebook.com/DagvandeDomeinnaam/

Instagram: https://www.instagram.com/dagvandedomeinnaam/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/18053473

Even telefonisch met 7W overleggen kan natuurlijk ook! Wij kunnen dan direct checken of de naam die jouw voorkeur heeft nog beschikbaar is. En als dat onverhoopt niet het geval is, dan denken we mee over alternatieven of eventueel andere extensies (hoewel voor de laatste optie de actie met de gratis giftcard helaas niet van toepassing is). Bel ons op 0251 – 65 72 60.

Leave a Comment

Your email address will not be published.