60% zoekopdrachten bij Google met smartphone

60% zoekopdrachten bij Google met smartphone

Uit cijfers van Google blijkt dat op dit moment al meer dan 60% van alle zoekopdrachten wordt gedaan met een mobiele telefoon. De trend illustreert nog eens de snelle verschuiving van het internetgebruik van desktop en laptop naar smartphones.

Mobile First

Al langer baseert de zoekmachinegigant zich op het principe van Mobile First: websites dienen eerst en vooral goed te werken op smartphones. Pas als dat het geval is, wordt de weergave op andere devices beoordeeld. Google ‘beloont’ ook de mobiel vriendelijke websites: zij worden bij zoekopdrachten hoger in de ranking geplaatst dan sites die niet geschikt zijn voor mobiel.

Naast andere aspecten in relatie tot zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoals relevante content en overzichtelijke navigatie, speelt voor mobiel in het bijzonder dat gebruikers van smarthones ‘vluchtiger’ zijn dan gebruikers van desktops en laptops. De laadsnelheid is daarom enorm belangrijk. Google adviseert om deze te beperken tot minder dan twee seconden per pagina.

Eigen website testen

Je kunt zelf testen of jouw website door Google als mobielvriendelijk wordt beoordeeld. Ga naar https://testmysite.thinkwithgoogle.com/ en voer de domeinnaam in. Google geeft een cijfer voor de aspecten ‘Mobile Friendliness’, ‘Mobile Speed’ en ‘Desktop Speed’. Ook kun je een gedetailleerd rapport aanvragen, dat binnen een uur na de test naar jouw e-mailadres wordt gezonden.

Als de testresultaten teleurstellend zijn, is het gezien de trend zaak om haast te maken met een responsive website, een mobile site of een app. Neem contact met 7W op, om te voorkomen dat (potentiële) klanten vroegtijdig online afhaken. Wij zorgen ervoor dat je op korte termijn helemaal klaar bent voor alle mobiele toepassingen en dat de 60% die met zijn smartphone naar jouw producten of diensten op zoek is, je ook werkelijk weet te vinden!

Leave a Comment

Your email address will not be published.